Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Digital personsignatur med håndskreven styrke

Den nye skybaserte tjenesten for digital signering er underlagt de høyeste sikkerhetskravene i EU og likestilles med håndsignatur som rettslig bevis. Med denne tjenesten er det enkelt og trygt å signere dokumenter fra mobil, nettbrett eller PC.

- Vi har jobbet i flere år med både teknisk utvikling og regulatorisk godkjenning for å klargjøre signeringstjenesten for markedet, og i sommer ble Buypass godkjent som tillitsleverandør for kvalifisert elektronisk signatur av Norsk kommunikasjonsmyndighet (Nkom). Nå er vi klare for å gå til markedet med vår nye løsning, Buypass Personsignering, sier administrerende direktør i Buypass, Gunnar Lindstøl.

Eksemple på brev og bevis på at dette er en kvalifisert elektronisk signatur ihht EU-krav
Eksempel på validering av en kvalifisert signatur påført et .pdf-dokument i Adobe Acrobat

Sterkt personvern

Signaturtjenesten er utviklet med sterkt søkelys på personvern. Signeringen skjer uten at tjenesteleverandøren ser innholdet i det som signeres, og Buypass mottar kun en anonymisert representasjon av dokumentet.

- Begrensinger knyttet til størrelsen på dokumentet er dermed fjernet, og det er heller ikke behov for å sende dokumentet «ut av huset» for signering, forklarer Lindstøl. Det siste har vært etterspurt av flere aktører og er allerede et krav i flere EU-land.

Enkel og standardisert integrasjon

Tjenesten er tilrettelagt for integrasjon i online tjenester og ulike fagsystemer. Buypass tilgjengeliggjør tjenesten via en rekke samarbeidspartnere som tilbyr signering. Signaturløsningen fungerer slik at brukeren autentiserer seg med sin personlige eID eller ansatt eID. Muligheten for å benytte ansatt eID er viktig for mange offentlige og private virksomheter. Buypass validerer eIDen og foretar de juridiske og kryptografiske operasjonene som er nødvendig for å generere en elektronisk signatur.

- Personer og virksomheter som er underlagt EUs krav til signatur på kvalifisert nivå, vil ha stor nytte av denne signeringstjenesten. For eksempel vil den kunne benyttes ved offentlige anskaffelser på tvers av landegrenser innen EU og EØS, forklarer Lindstøl. Videre vil fagsystemleverandører som ønsker signering integrert i egne løsninger og tilbydere av signeringsløsninger som ønsker å tilby en bedre tjeneste til mobile brukere, kunne benytte seg av Buypass Personsignering, fastslår han.

Buypass Personsignering inngår som en del av porteføljen i Buypass Cloud Signature Services (BCSS). Les mer om Cloud Signature tjenestene våre her.