Gå rett til innhold
Nyheter fra Buypass

Buypass rigget for vekst med ny eier

Total Specific Solutions (TSS) har inngått avtale om kjøp av Buypass.
- Dette betyr fremfor alt muligheter for vekst og starten på en ny og spennende fase for Buypass, fastslår administrerende direktør, Gunnar Lindstøl.

presentasjon av ny eier av buypass
Gunnar Lindstøl, Adm. dir. i Buypass AS presenterer ny eier og spennende fremtidsmuligheter for selskapet.

– TSS er godt posisjonert i flere attraktive markeder og har et solid internasjonalt nettverk. Dermed gir dette helt nye fremtidsmuligheter for Buypass, til glede for kunder, partnere og ansatte, sier Lindstøl.

TSS er en ledende leverandør av IT-løsninger og består av selskaper som leverer produkter og tjenester til sine spesifikke vertikale markedssegmenter. Buypass vil fortsette som eget, norsk selskap med samme navn og profil som før.

- Fra vår spede begynnelse og frem til i dag har Norsk Tipping og Tietoevry vært gode eiere som har bidratt til at vi har kunnet utvikle oss til det selskapet vi er i dag. Nå får vi en ny og finansielt sterk eier med langsiktige ambisjoner, konkluderer Lindstøl.

Buypass AS har vist en positiv vekst og utvikling i over 20 år, og passerte i 2023 en omsetning på 335 millioner kroner og et resultat før skatt på 37,7 millioner. Som en del av TSS får Buypass tilgang til kunnskap og finansiell styrke, og gode muligheter til å videreutvikle sin unike kompetanse og teknologiske løsninger.

Riktig tidspunkt

Buypass har siden oppstarten i 2001 og frem til i dag, vært eid av Norsk Tipping og Tietoevry med 50 % hver. Selskapet har en langsiktig avtale med Norsk Tipping for utvikling, drift og forvaltning av moderne ID- og betalingstjenester. Samtidig som samarbeidet i den nye avtalen med Norsk Tipping utvikler seg i tråd med intensjonene, fortsetter Buypass også ekspansjonen innen Tillitstjenester og Idrett som nå utgjør en stadig større andel av de samlede inntektene.

- Det har vært en forutsetning for oss å finne en ny eier som vil overta hele selskapet og utvikle Buypass videre til det beste for både ansatte og kunder. Vi føler oss trygge på at TSS vil være en god eier for Buypass i den videre utviklingen av selskapet. Buypass har unik og ettertraktet kompetanse og løsninger, og er godt posisjonert for videre vekst i tråd med selskapets strategi, sier Klaus Andersen, CEO i Tietoevry Banking.

- Buypass har en sterk utvikling på områder som ligger på siden av de fagfeltene hvor Norsk Tipping kan bidra gjennom vårt eierskap, og selskapet har ambisjoner om ytterligere vekst på disse områdene. Etter vår vurdering vil TSS være en solid eier som vil kunne støtte Buypass i sin videre utvikling, sier Stein Willy Andreassen, CFO i Norsk Tipping.

Avtalen om kjøp av Buypass må godkjennes av Finanstilsynet før den trer i kraft.


Om TSS
Total Specific Solutions (TSS) er en internasjonal leverandør av IT-løsninger og består av selvstendige selskaper som leverer produkter og tjenester i sine markedssegmenter. TSS’ markedsekspertise er basert på flere tiår med erfaring. TSS er aktiv i vertikalene helse, lokale og sentrale myndigheter, detaljhandel, finansielle og juridiske tjenester, regnskap, foreninger og eiendom. TSS er en del av Topicus.com og en del av økosystemet til Constellation Software Inc. (CSI), som er notert på den kanadiske børsen.
Les mer om TSS her: www.totalspecificsolutions.com.